Kurstilbud

Neste nybegynnerkurs starter høsten 2024!

Folkeswing

Folkeswing er den mest vanlige dansestilen i Norge, og har sitt opphav fra swingdans på 1920 og 1930 tallet med sterk påvirkning av gammeldans og bygdeswing. Folkeswing danses mest til country og blues, men det er en fleksibel dans der nesten all musikk kan danses til.

Folkeswing er den dansestilen vi startet med og vi har holdt kurs i denne dansestilen i over 30 år. Det er en dansestil som er like aktuell i dag, da folkeswing er det som danses i festlige lag. Hvis du kan danse swing, kan du danse med alle. Det er enkelt å komme i gang med dansingen og innen kort tid vil man kunne rocke dansegulvet!

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i folkeswing. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret. 
Kursene går onsdager i Oseana.

West Coast Swing

West Coast Swing kommer opprinnelig fra USA, og har vokst med rekordfart i Europa de siste årene. Den omtales gjerne som moderne swing, da den utvikler seg i takt med musikken som er populær for øyeblikket. Dette inkluderer også bevegelsene, som ofte henter inspirasjon fra andre dansestiler. Dansestilen er elegant og mer leken enn andre swingformer. Det danses til variert musikk, alt fra blues, R&B, pop og det som ellers er listemusikk.

Har du lyst å lære deg en dansestil som byr på mer lekenhet på dansegulvet med partner og musikk, er west coast swing virkelig å anbefale.

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i west coast swing. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret.  Kursene går onsdager i Oseana.

Standard & Latin

Standard og Latin er samlet begrep som inneholder 10 dansearter. Det omtales også som sportsdans.
Det deles opp i to hovedkategorier:

Standarddansene:

  • Engelsk vals
  • Tango
  • Slowfox
  • Quickstep

Latindansene:

  • Cha-cha-cha
  • Samba
  • Rumba
  • Jive

Du har gjerne sett på «Skal vi danse», som har gått på tv-skjermen i over 15 år. På Standard og Latin kurset får du muligheten til å lære mange ulike danseformer, på ett og samme kurs. Dette vil gi et innblikk i varierende dansestiler, tempo, steg og bevegelse. Det er både elegant, røft og vakkert.

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i Standard og Latin. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret. Kursene går mandager i Kløvertun.

Latino (Salsa & Bachata)

Utforsk lidenskapen og rytmen i Latinamerikansk dans på vårt spennende kurs i salsa og bachata! Vi tar deg gjennom grunnleggende trinn og teknikker i begge dansene. Her er det bare til å slippe hoftene løs og bli med!

Vi har åpent nivå i Latino som går mandager i Kløvertun. Kurset varer 6 uker.

Lindy Hop

Lindy Hop er en av de opprinnelige swingdansene som oppstod blant den afroamerikanske befolkningen i Harlem på slutten av 1920-tallet, og utviklet seg i takt med den levende jazzmusikken på den tiden.

Dansen fikk sin store popularitet på slutten av 1930-tallet og tidlig på 1940-tallet. I dag er Lindy Hop fortsatt en veldig populær dans med workshoper og arrangementer verden over. Dansen er leken og har mange ulike elementer i seg, som gir deg stor frihet til å improvisere og gjøre dansen til din egen. 

Musikken er hovedsakelig swing rhythm og blues-baserte sanger, men kan også danses til mye variert musikk fra ulike sjangere. Gleden er i fokus og det å ha det gøy med musikken sammen med partner eller solo på dansegulvet. 

Vi har nybegynner Lindy hop kurs som varer i 6 uker onsdager i Oseana.