Kurstilbud

Folkeswing

Folkeswing er den mest vanlige dansestilen i Norge, og har sitt opphav fra swingdans på 1920 og 1930 tallet med sterk påvirkning av gammeldans og bygdeswing. Folkeswing danses mest til country og blues, men det er en fleksibel dans der nesten all musikk kan danses til.

Folkeswing er den dansestilen vi startet med og vi har holdt kurs i denne dansestilen i over 30 år. Det er en dansestil som er like aktuell i dag, da folkeswing er det som danses i festlige lag. Hvis du kan danse swing, kan du danse med alle. Det er enkelt å komme i gang med dansingen og innen kort tid vil man kunne rocke dansegulvet!

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i folkeswing. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret. 
Kursene går onsdager i Oseana.

West Coast Swing

West Coast Swing kommer opprinnelig fra USA, og har vokst med rekordfart i Europa de siste årene. Den omtales gjerne som moderne swing, da den utvikler seg i takt med musikken som er populær for øyeblikket. Dette inkluderer også bevegelsene, som ofte henter inspirasjon fra andre dansestiler. Dansestilen er elegant og mer leken enn andre swingformer. Det danses til variert musikk, alt fra blues, R&B, pop og det som ellers er listemusikk.

Har du lyst å lære deg en dansestil som byr på mer lekenhet på dansegulvet med partner og musikk, er west coast swing virkelig å anbefale.

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i west coast swing. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret.  Kursene går onsdager i Oseana.

Linedance

Linedance er en danseform som har sin opprinnelse fra Amerika. Det er en koreografert solodans, som danses på linjer og rekker. I linedance er det vanlig at det danses mot flere retninger og koreografien repeterer seg.

Cowboy hatt og cowboy boots er gjerne det første man tenker på. Det er fortsatt en del av linedans, men danseformen i dag er mye mer variert. Den har utviklet seg til å inneholde alle mulige musikksjangere og dansestiler. Alt fra hip hop, salsa og pop.

Linedans er en sosial danseform, selv om den ikke danses sammen med en partner. Med varierende musikk, dansestiler, steg og bevegelse er linedans en veldig artig dans. Dansestilen passer for alle!

Vi har åpent nivå i linedance som går onsdager i Oseana.

Standard & Latin

Standard og Latin er samlet begrep som inneholder 10 dansearter. Det omtales også som sportsdans.
Det deles opp i to hovedkategorier:

Standarddansene:

  • Engelsk vals
  • Tango
  • Slowfox
  • Quickstep

Latindansene:

  • Cha-cha-cha
  • Samba
  • Rumba
  • Jive

Du har gjerne sett på «Skal vi danse», som har gått på tv-skjermen i over 15 år. På Standard og Latin kurset får du muligheten til å lære mange ulike danseformer, på ett og samme kurs. Dette vil gi et innblikk i varierende dansestiler, tempo, steg og bevegelse. Det er både elegant, røft og vakkert.

Vi har kurs på både nybegynner- og videregående nivå i Standard og Latin. Nybegynnerkurset varer i 6 uker og videregåendekurset varer hele semesteret. Kursene går mandager i Kløvertun.

Latino (Salsa, Bachata & Merengue)

Latino kurs er et splitter nytt kurs hos oss! Det vil være et latin dansekurs som danses med partner og inkluderer dansestilene salsa, bachata og merengue. 

Her er det bare til å slippe hoftene løs og bli med!

Vi har åpent nivå i Latino som går mandager i Kløvertun.